Italiensk svamp med rosmarin och tryffel

Italiensk svamp med rosmarin och tryffel
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Italiensk svamp med rosmarin och tryffel

9 ingredienser

Karljohansvamp, kantareller eller trattkantareller i en inläggningslag med rosmarin, vitlök och tryffel

Ingredienser

  • 400 g svamp (t ex trattkantareller, karljohan eller svart trumpetsvamp)
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk salt
  • 4 klyftor vitlök, krossade
  • 6 kvistar färsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk vit tryffelolja
  • 4 dl olivolja

Gör så här

  1. Rensa svampen.
  2. Koka upp vinäger, vatten och salt i en stor kastrull.
  3. Lägg ned svampen i vätskan och låt sjuda 10 minuter. Häll av och låt rinna av i durkslag.
  4. Varva svamp, krossad vitlök, rosmarin och lagerblad i små burkar.
  5. Toppa med tryffel- och olivolja. Se till att svampen täcks av olja.
  6. Förvara kallt. Håller upp till 2 månader i oöppnad burk i kylen.