Spareribs med Texas dry rub

Tove Nilsson recept

Spareribs med Texas dry rub

14 ingredienser

Saftiga ribs eller revben med så kallad dry-rub – en torr kryddblandning som gnids in i köttet! Köttet förkokas för att få det extra mört. Detta kan göras en dag i förväg om man vill och sedan grilla på dem när de ska serveras.

Ingredienser

portioner
  • ca 2 kg tunna revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 3 kryddpepparkorn
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1,5 msk hel spiskummin
  • 1,5 msk hela korianderfrön
  • 1 msk anchochilipulver
  • 2 msk spanskt rökt paprikapulver
  • 2 tsk senapspulver
  • 1,5 msk ljust muscovadosocker
  • 1,5 tsk rökt flingsalt
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka revbenen med klyftad lök, kryddpeppar, svartpeppar och salt. Låt småkoka under lock ca 45 minuter. Lyft upp och låt rinna av.  Häll på mer vatten i grytan om köttet inte täcks av vätska, tillsätt även mer salt.
  2. Mortla alla ingredienser till en kryddrub. Gnid in köttet en stund innan grillning eller låt stå i kylen över natten med kryddorna.
  3. Tänd grillen i god tid. Grilla ca 8-10 minuter, vänd på köttet ofta. Servera direkt!