Saffransbullar med vit choklad och apelsin

Tove Nilsson recept

Saffransbullar med vit choklad och apelsin

13 ingredienser

30 min (2 h jäsning)

Otroligt smarriga bullar till advent!

Recept på fler fyllningar:

Goda lussefyllningar

Ingredienser

portioner bullar

Saffransbullar med vit choklad och apelsin

  • 50 g jäst
  • 300 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 förp saffran
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 13-15 dl vetemjöl
  • 2 apelsiner
  • 100 g vit bakchoklad
  • 50 g mandelspån
  • 2 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten

Gör så här

Saffransbullar med vit choklad och apelsin

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt saffrankoncentrat med mjölk. Rör tills jästen lösts upp i vätskan.
  2. Blandia i smör, ägg, salt och lite vetemjöl i taget och blanda till en kladdig men fast deg. Arbeta degen i ca 5 min. Jäs under bakduk i 1,5 h.
  3. Kavla ut på mjölat bakbord. Bre 150 g smör på degen. Riv över apelsinskal och vit choklad.
  4. Vik degen och skär i långa remsor. Snurra till bullar och lägg på smord plåt. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  5. Pensla bullarna med vispat ägg och strö mandelspån över bullarna. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.
  6. Låt bullarna svalna. Blanda florsocker och vatten till en smet och ringla över bullarna.