Torsk i foliepaket

koket.se
Torsk i foliepaket
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Torsk i foliepaket

13 ingredienser

25 m

Vitlöksdoftande torsk med tomat, lök och fänkål i foliepaket på grillen. Ett gott och enkelt sätt att lyckas med grillad fisk.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g torsk, i 4 bitar
  • 1 knippe färsk gräslök
  • 2 tomater
  • 1 fänkål
  • 4 salladslökar
  • 20 kalamataoliver utan kärnor
  • 1 citron
  • 100 g smör
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • salt
  • peppar
  • färskpotatis, nykokt
  • grillfolie

Gör så här

  1. Blanda ihop ett vitlökssmör av smör, vitlök och persilja.
  2. Skiva tomater och salladslök samt skiva fänkål väldigt tunt. Hacka oliver grovt.
  3. Gör 4 ”båtar” av grillfolie. Salta och peppra fisken. Lägg i fisk, tomater, fänkål, salladslök och oliver. Pressa över citron och lägg en rejäl klick vitlökssmör i varje paket.
  4. Grilla paketen ca 15 minuter. Servera med nykokt potatis.