Coeur de filet provencale
Foto: TV4

Coeur de filet provencale av
Halv åtta hos mig,  


1h 4 Tack för din röst

Oxfilé för vitlöksälskaren! Serveras med vitlökssmör och potatis.

Vintips från Torkel
Château de Seguin, 89 kr, art nr 3958

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

  1. Skär potatis i skivor.
  2. Bryn i smör och olja och massa vitlök i några minuter.
  3. Lägg över i en ugnsform och ha på mer vitlök, detta ska stå i cirka 15 minuter i ugn på 225 grader.
  4. Ta oxfilén och bryn den runt om i smör och rapsolja i stekpanna.
  5. Salta och peppra och efterstek på låg värme utan spädning.
  6. Köttet ska vara rött.
  7. Efter 10-15 minuter ta upp köttet och ”fräs ur” grytan med lite vatten, skyn och häll över potatisen.
  8. Skär oxfilén i stora bitar.
  9. Gör vitlökssmör genom att blanda smör med vitlök och persilja, salt och peppar. Ju mer vitlök desto bättre.
  10. Lägg det skivade köttet på potatisen och lägg på vitlökssmöret.
  11. Låt stå i ugnen några minuter och lägg på lite mer smör innan servering.

Coeur de filet Provencale

av Kristina - Visby
  •  1 h
  •  18 ingr
  •  16 ingr
  •  35 min
  •  15 ingr

Falukorv provencale

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  12 ingr

Oxfilé provencale

av P-O - Öland
  •  3 ingr

Grillad hel entrecôte

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  4 ingr

Helstekt entrecôte med tillbehör

av Bonniers kokbok (flera kockar)
  •  11 ingr

Marinerad lammstek

av Christina - Gotland
  •  29 ingr

Pampas oxfilé

av Fabian - Göteborg
  •  22 ingr

Örtrullad lammfilé

av Tord - Gotland
  •  2h
  •  22 ingr

Helgrillad entrecôte

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  5 ingr