Tommys krämiga kycklingsallad

koket.se
Tommys krämiga kycklingsallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommys krämiga kycklingsallad

15 ingredienser

40 min

Tommy tipsar om sin godaste kycklingsallad - en matig variant med svart ris, grönkål, spenat, avokado och saftigt stekt kycklinglårfilé. Den krämiga dressingen görs på majonnäs, citron och olivolja, här tipsar Tommy om att välja en olivolja med gräsig smak.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingsallad

  • 1 dl svart ris
  • 300 g kycklinglårfilé
  • ca 100 g grönkål
  • ca 150 g babyspenat
  • 8 rädisor, i tunna klyftor
  • 8 salladslökar, fint skivade
  • 2 avokador, skuren i grova bitar

Dressing

  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 0,5-1 citron, saft och skal (ekologisk)
  • 1,5 dl olivolja (gräsig smak)
  • salt
  • strösocker

Till servering

  • 2 dl solroskärnor, rostade
  • 2 dl brödkrutonger, krossade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Salta och peppra kycklingen. Stek den i olja i en stekpanna. Den ska få fin färg runtom och bli genomstekt.
  3. Börja med att blanda ihop alla ingredienser förutom olivoljan till dressingen.
  4. Vispa sen ned olivoljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och socker, dressingen ska ha en frisk smak med hög syra.
  5. Repa grönkålen, släng stjälken. Strimla grönkålen mycket fint. Strimla spenaten grovt. Skär rädisorna i tunna klyftor. Strimla salladslöken. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar.
  6. Lägg ris, grönkål, spenat, salladslök och avokado i en stor skål.
  7. Skär kycklingen i tärningar. Lägg i skålen tillsammans med hälften av dressingen. Vänd runt.
  8. Lägg upp på tallrikar och toppa med rädisor, solroskärnor och krutonger. Ringla på lite dressing och bjud med resterande dressing vid sidan om.