Tommys bästa pastasallad

koket.se
Tommys bästa pastasallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommys bästa pastasallad

14 ingredienser

25 m

Enkel, vegetarisk pastasallad med zucchini, paprika och tomater. Serveras med krämig örtdressing.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 200 g zucchini
  • 100 g röd paprika
  • 100 g körsbärstomater

Till dressingen

  • 4 msk chilisås
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl kalamataoliver utan kärnor
  • 0,5 dl kapris
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja

Gör så här

  1. Blanda chilisås med rödvinsvinäger, vatten och olivolja. Smaka av med svartpeppar.
  2. Finhacka bananschalottenlök, oliver, kapris och soltorkade tomater och blanda ner i dressingen. Skär ner hälften av basilika och persilja i dressingen.
  3. Skär zucchini, cocktailtomater och röd paprika i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Krydda grönsakerna med flingsalt och peppar.
  4. Koka pennepasta i saltat vatten tills den är al dente.
  5. Tillsätt dressingen och den avhällda, varma pastan i skålen med grönsaker och blanda.
  6. Toppa med hackad basilika och persilja. Servera pastasalladen som den är, eller med valfritt tillbehör.