Foto: TV4

Pizza på grillen


Tommys goda pizza som gräddas på grillen!

Se fler recept från Mitt kök

Pizzadeg

  • 50 g färsk jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special

Tomatsås

  • 200 g krossade tomater
  • 2 st bananschallottenlökar, finhackade
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 4 kvistar timjan, repade
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  •   Salt
  •   svartpeppar
  •   Olivolja, att steka i

Fyllning

  • 100 g rökt bog, finstrimlat
  • 200 g västerbottensost, grovriven
  • 1 dl trumpetsvamp
  • 2 dl babyspenat
  1. Pizzadeg
    Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
  3. Spara resten av mjölet till utbakning.
  4. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem på mjölat bakbord.
  5. Tomatsås
    Fräs lök och vitlök I olivolja, tillsätt timjan och paprika.
  6. Fräs ytterligare någon minut.
  7. Tillsätt tomater samt socker och vinäger.
  8. Låt koka ihop i 10 minuter, smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
  9. Fyllning
    Baka ut pizzor och toppa med fyllningen.
  10. Tänd grillen och se till att ha en rejäl glödbädd.
  11. Lägg på din sten och låt den bli het.
  12. Lägg på pizzan och lägg på locket.
  13. Grädda pizzan i cirka 4-5 minuter.

Annons:

Liknande recept

Småpizzor med bacon och stekt ägg

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  1h
  •  19 ingr

Leilas pizzadeg

av Leila Lindholm
  •  35 min
  •  6 ingr

Pizza på grillen

av Leila Lindholm
  •  16 ingr
  •  28 ingr
  •  11 ingr

Minipizza toppad med getost

av Christian Hellberg
  •  18 ingr
  •  21 ingr
  •  1 h 15 min
  •  16 ingr