Pizza på grillen
Foto: TV4

Pizza på grillen av
Mitt kök,  


Tack för din röst

Tommys goda pizza som gräddas på grillen!

Se fler recept från Mitt kök

  1. Pizzadeg
    Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
  3. Spara resten av mjölet till utbakning.
  4. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem på mjölat bakbord.
  5. Tomatsås
    Fräs lök och vitlök I olivolja, tillsätt timjan och paprika.
  6. Fräs ytterligare någon minut.
  7. Tillsätt tomater samt socker och vinäger.
  8. Låt koka ihop i 10 minuter, smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
  9. Fyllning
    Baka ut pizzor och toppa med fyllningen.
  10. Tänd grillen och se till att ha en rejäl glödbädd.
  11. Lägg på din sten och låt den bli het.
  12. Lägg på pizzan och lägg på locket.
  13. Grädda pizzan i cirka 4-5 minuter.