Foto: TV4

Stekt torskrygg


4

  •   600g torskrygg i 4 bitar
  •   salt
  •   Smör + olja till stekning

Sabayonne

  • 150 g smör, brynt
  • 1 st ägg
  • 2 st äggvitor
  • 2 tsk citronsaft
  •   salt
  •   Sifon

Grönsaker ägg och pepparrot

  • 200 g broccolibuketter
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 200 g fänkål i mindre bitar utan roten
  • 4 st ägg, kokta och skalade
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g pepparrot, riven
  • 2 msk citronjuice
  • 1 st bananschallottenlök, i skivor
  • 4 msk olivolja
  •   salt
  1. Torskrygg
    Krydda torsken med salt och låt dra i 30 minuter.
  2. Stek sedan gyllene i smör.
  3. Sabayonne
    Blanda samman alla ingredienser och häll upp i sifon.
  4. Ladda med 1 patron. Ställ in sifonen i ugn 55 grader i 50 minuter o vips har du en färdig sås!
  5. Grönsaker
    Lägg ånga broccoli, blomkål och fänkål färdigt antingen i ugn eller på spisen i en ånginsats.
  6. Gör under tiden en vinaigrette på citronjuice, schalottenlöksringar samt olivolja smaka av med salt.
  7. När grönsakerna är klar slå vinaigretten över dem och krydda med salt.
  8. Toppa med klyftade ägg, räkor samt ny riven pepparrot

Annons:

Liknande recept

Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  11 ingr
  •  45 min
  •  13 ingr

Tuppkam med brynt smör sabayonne

av Björn Frantzén, Daniel Lindeberg
  •  9 ingr

Sej

av Tommy Myllymäki
  •  7 ingr

Halstrad torsk

av Krister Dahl
  •  22 ingr
  •  1h
  •  25 ingr