Räk- och krabbkakor med fänkål

Räk- och krabbkakor med fänkål
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Räk- och krabbkakor med fänkål

14 ingredienser

Räk- och krabbkakor med fänkål, pomerans och apelsindipp. Receptet är beräknat till fyra personer.

Ingredienser

  • 200 g krabbkött
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g kokt ris
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 ägg
  • 1 knippe dill
  • 1 fänkål, finhackad
  • 1 tsk pomerans
  • 4 skivor vitt bröd, tärnat
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 apelsin, saften
  • salt

Gör så här

  1. Blanda räkor, krabbkött, kokt ris, fänkål, pomerans, gullök, dill, äggula och
  2. brödtärningar till en smet. Smaksätt med salt.
  3. Forma biffar och stek gyllenbruna i stekpanna.
  4. Blanda majonnäs, creme fraiche, vitlök, apelsinsaft och salt till en kräm.
  5. Lägg upp räk och krabbkakorna på en tallrik och klicka på krämen