Fiskfärs
Foto: Matilda Lindeblad

Fiskfärs av
lyckas med ånga,  


10 Tack för din röst

  1. Börja med att mixa fiskfärsen (eller bitar av fiskfiléerna) med salt och äggvita.
  2. Mixa ner grädden.
  3. Fördela fiskfärsen i 4 eller 6 smorda ugnsfasta portionsformar.
  4. Släta till ytan och ställ formarna på ett ugnsgaller.
  5. Stick in termometern i mitten av en portionsform och ställ in temperaturen på 52˚.
  6. Sätt ugnen på full ånga och beräkna ca 15 minuter från det att ugnen är varm.
  7. Ta ut formarna och låt dem svalna.
  8. Som garnering är det vackert med musslor, skållade cocktailtomater och salladslök.
  9. Borsta musslorna väl (släng dem som inte stänger sig när du knackar på skalet).
  10. Lägg dem på en plåt och kör dem i full ånga tills de öppnar sig, ca 4–5 minuter från det att ugnen är varm.
  11. Ta ut musslorna.
  12. Häll av och spara spadet till såsen.
  13. Ansa löken och lägg den i en ugnsform.
  14. Skär ett kryss i tomaterna och lägg dem bredvid.
  15. Sätt ugnen på full ånga.
  16. Ta ut tomaterna efter ca 2 minuter.
  17. Kyl dem i iskallt vatten och dra bort skalet.
  18. Ta ut lökarna efter ytterligare några minuter.
  19. Så till den skummiga musselsåsen.
  20. Skala och hacka lök och vitlök.
  21. Låt lök, vitlök och curry fräsa några minuter i smör i en kastrull.
  22. Tillsätt musselspad och grädde och koka några minuter.
  23. Smaka eventuellt av med salt.
  24. Mixa såsen och sila den sedan.
  25. När det är dags att servera:
  26. Vänd upp fisktimbalerna.
  27. Dela dem i halvor och lägg på assietter.
  28. Droppa lite olivolja vid sidan.
  29. Dekorera med tomater, lök och musslor.
  30. Värm såsen.
  31. Skumma upp den med en stavmixer och skeda lite över timbalerna.
  32. Avsluta med en timjankvist.

Pilgrimsmusslor

av Tommy Myllymäki
  •  16 ingr

Sej

av Tommy Myllymäki
  •  7 ingr

Lax med musslor

av Tommy Myllymäki
  •  15 ingr

Blomkål

av Tommy Myllymäki
  •  9 ingr

Röding

av Tommy Myllymäki
  •  11 ingr

Havskräfta i ångugn

av Tommy Myllymäki
  •  12 ingr

Paella

av Tommy Myllymäki
  •  13 ingr

Kronärtskockor

av Tommy Myllymäki
  •  11 ingr

Gratinerad havskräfta

av Nils Molinder
  •  8 ingr
  •  11 ingr
  •  3h 15 min
  •  9 ingr
  •  12 ingr
  •  13 ingr
  •  12 ingr