Ugnsrostad kyckling med gorgonzola

koket.se
Ugnsrostad kyckling med gorgonzola
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Ugnsrostad kyckling med gorgonzola

13 ingredienser

40 min

Ugnsrostade kycklingben med vitlöksdoftande chili- och örtolja samt tomat, zucchini, rödlök, gorgonzola och oliver. Ett bra middagstips med kyckling!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kruka basilika
  • ca 2 klyftor vitlök
  • 0,5-1 chilifrukt
  • ca 0,5 dl olivolja
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök (stor)
  • 1 kg kycklingben
  • 250 g körsbärstomater
  • salt
  • svartpeppar
  • kalamataoliver
  • 75-100 g gorgonzolaost (eller fetaost)
  • färsk basilika, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa basilika, vitlök och chili med olja tills du får en slät blandning.
  2. Skär zucchini och rödlök i mindre bitar och lägg i en ugnsform med kycklingben och tomat.
  3. Ringla örtoljan över och blanda noga. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta kycklingen och grönsakerna i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomlagad. Om grönsakerna börjar få för mycket färg kan du täcka över formen med ugnsfolie sista tiden.
  5. Toppa med oliver, ost bruten i bitar samt färsk basilika. Servera genast.