Rökiga salta mandlar

koket.se
Rökiga salta mandlar
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Rökiga salta mandlar

5 ingredienser

Salta mandlar med rökig smak från "liquid smoke" rökessens. Goda snacks som du enkelt gör själv!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 6 tsk salt
  • 2 tsk matolja
  • 200 g sötmandel (oskalad)
  • 4 tsk liquid smoke

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka upp vatten, salt, olja och liquid smoke. Rör så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen.
  3. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i ca 4 minuter. Skalet ska inte lossna.
  4. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form. Rosta mandlarna i 10 minuter på 225 grader i ugnen.