Minipizza på smördeg med vindruvor

koket.se
Minipizza på smördeg med vindruvor
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Minipizza på smördeg med vindruvor

6 ingredienser

Frasig minipizza eller smördegssnittar med vindruvor, ädelost och valnötter. Lättlagat och gott som tilltugg!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Minipizza på smördeg

  • 160 g smördeg
  • 1 dl valnötter
  • 70 g ädelost
  • 2 dl plocksallad, typ maché
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 100 g vindruvor

Gör så här

  1. Skär degen i remsor. Stryk på crème fraiche på remsorna.
  2. Bryt över osten och strössla över valnötterna.
  3. Baka av i ugnen i 200 grader  i ca 12 min tills smördegen fått en gyllenbrun och frasig yta.
  4. Skär vindruvorna i klyftor. Toppa med halverade, urkärnade vindruvor och skär remsorna i ca 2 cm breda bitar.
  5. Avsluta med salladsblad på toppen.