Världens bästa snabbmat - japansk laxsoppa

koket.se
Världens bästa snabbmat - japansk laxsoppa
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Världens bästa snabbmat - japansk laxsoppa

12 ingredienser

30 min

Snabblagad japansk laxsoppa gjord på dashibuljong. Innehåller morötter, broccoli och champinjoner och är kryddad med chili, ingefära och sesam.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 l dashibuljong
  • 6 sticklökar
  • 0,5 broccoli, huvud
  • 1 morot
  • 6 champinjoner
  • 1 msk soja
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 tsk sesamolja
  • 300 g lax
  • 50 g färsk ingefära
  • 300 g äggnudlar
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka upp din buljong enligt förpackningen, hittar du inte dashi, välj miso istället.
  2. Skär alla grönsaker tunt; slanta moroten, tunna skivor av svampen, hacka chilin fint och strimla ner ingefäran. Fina buketter av broccolin och tunt slantad sticklök.
  3. Skär också kuber av laxen, ca 2,5 x 2,5 centimeter, salta sedan laxen innan den kokar.
  4. Tillsätt chili och ingefära till buljongen, slå på soyan samt lite sesamolja och låt den koka.
  5. Tillsätt morötter och nudlarna till buljongen, låta koka ca 1 minut.
  6. Fortsätt med lax och resterande grönsaker.
  7. Låt koka i ca 10 minuter eller tills laxen är klar.
  8. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta och får lite färg.
  9. Servera och toppa med rostade sesamfrön.