Pasta med tonfisksås och kapris

koket.se
Pasta med tonfisksås och kapris
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Pasta med tonfisksås och kapris

12 ingredienser

Snabblagad tonfisksås, servera till pappardelle (bandpasta), kapris och sockerärter

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g pappardelle (eller annan pasta)
  • 1 förp tonfisk i olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 dl små kaprisbär
  • 150 g sockerärtor
  • 60 g rucolasallad
  • 1 citron
  • 1,5 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka vitlöken och den gula löken fint.
  2. Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Strimla sockerärtorna och hacka kaprisen.
  4. Fräs lök och kapris i en stekpanna med olivolja.
  5. Tillsätt den avrunna tonfisken när löken mjuknat.
  6. Salta försiktigt men använd rikligt med svartpeppar.
  7. Riv citronskal över och skär upp ruccolasalladen.
  8. När pastan kokat klart, häll av vattnet och vänd ner pastan i stekpannan. Blanda runt, tillsätt ruccola och riven parmesan. Servera med extra parmesan på toppen