Myllymäkis pad thai

koket.se
Pad thai
Foto: 2AM
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Myllymäkis pad thai

16 ingredienser

30 min

Klassisk thailändsk nudelrätt som wokas och serveras med cashewnötter.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 200 g kycklingfilé
  • 1 knippe salladslök
  • 250 g risnudlar
  • 1-4 msk japansk soja, att marinera kyckling i
  • neutral olja, att steka i
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 ägg
  • 2 dl alfaalfagroddar
  • 1 kruka korianderblad
  • 1 dl cashewnötter

Sås

  • 1-2 msk tamarindpasta, (löses i vatten enligt förpackningen)
  • 4 msk fisksås
  • 4-6 msk rörsocker
  • 2 tsk chilisås, stark

Gör så här

  1. Skiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda. Skär salladslöken fint och förbered risnudlarna enligt förpackningen.
  2. Låt kycklingen marinera i sojan medan nudlarna blir varma. Häll sedan av och låt vila.
  3. Värm en stekpanna och stek kyckling, vitlök och chili i neutral olja.
  4. Blanda såsen vid sidan om, rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av.
  5. När kycklingen steks på och fått färg, slå på buljongen och låt koka några minuter innan äggen knäcks i pannan.
  6. Blanda runt äggen ordentligt så att de koagulerar och binder smak, tillsätt sedan de tillagade nudlarna.
  7. Vänd runt och smaksätt med lite av såsen, samt koriander och groddar. Servera tillsammans med såsen, toppa med salladslök och cashewnötter.