Tonfisksallad med mathavre

Tonfisksallad med mathavre
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Tonfisksallad med mathavre

13 ingredienser

15 m

Tonfisksallad med mathavre, senaps- och balsamicodressing samt mandel.

Ingredienser

portioner

Tonfisksallad med mathavre

  • 400 g tonfisk i olja [2 burkar]
  • 3 dl mathavre
  • vatten, enligt anvisningar på paketet
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 2 avokador, mosade
  • 6 kvisttomater, små, klyftade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 salladshuvud, plockat
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl sötmandel
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

Tonfisksallad med mathavre

  1. Koka mathavren enligt anvisningarna på paketet.
  2. Blanda balsamico och senap till dressingen, vispa i oljan sist, salta.
  3. Blanda gurka, tomat, rödlök, avokado och sallad med den kokta mathavren samt lite av dressingen.
  4. Häll bort oljan från tonfisken och vänd runt tonfisken i dressingen.
  5. Lägg den på salladen och toppa med hackad mandel.