Falukorvsfajitas med lök- och paprikaröra

Falukorvfajitas
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Falukorvsfajitas med lök- och paprikaröra

12 ingredienser

Mitt köks falukorvsfajitas med lök- och paprikaröra!

Ingredienser

portioner

Falukorvfajitas

  • 600 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 dl gräddfil
  • 1,5 msk honung, flytande
  • tortillabröd
  • olivolja

Gör så här

Falukorvfajitas

  1. Skiva all lök, paprikan och chili i tunna skivor.
  2. Skär sedan falukorven i skivor, skär så att det blir "halvmånar" av korven.
  3. Stek paprika och gul lök i olivolja i en stekpanna på medelvärme.
  4. I en annan het stekpanna skall korv tillsammans med spiskummin, vitlök och chili stekas i olivolja. När korven stekts tillsätt lite rivet limeskal och limesaft.
  5. När paprikan och löken har mjuknat, tillsätt honung och sänk värmen.
  6. Slå upp i skålar och servera tillsammans med hackad koriander och gräddfil och ät i tortillabröd.