Gratinerad fläskytterfilé med grönsaker

koket.se
Gratinerad fläskytterfilé med grönsaker
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Gratinerad fläskytterfilé med grönsaker

12 ingredienser

Fläskytterfilé som grillas och gratineras på grillen under ett täcke av grönsaksröra och mozzarella.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 fläskytterfilé
  • 1 zucchini
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 2 tomater
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Skär bort alla senor på köttet och skiva sedan tjocka portionsbitar. Salta och peppra på båda sidor.
  3. Tärna sedan alla grönsaker i samma storlek, zuccini, paprika, tomater och gul lök.
  4. Hacka vitlöken fint och värm en stekpanna på spisen. Använd en oöm stekpanna, t.ex. en gjutjärnspanna som kan stå på grillgallret för att behålla värmen.
  5. Stek alla grönsaker i olja förutom tomaterna. Skär skivor av mozzarella och plocka bladen från basilikan.
  6. När grönsakerna har mjuknat, tillsätt tomaterna och blanda runt. Låt alla vätska som bildas koka bort.
  7. Ta med köttet och stekpannan ut till grillen och ställ stekpannan på den svala delen av gallret (mest för att behålla värmen i grönsakerna).
  8. Grilla köttet, när det fått yta på båda sidor och börjar bli färdigt, lägg på en klick med grönsaksröra, en
  9. skiva mozarella och några blad basilika.
  10. Lägg på locket på grillen och låt osten smälta innan servering. Smaklig måltid!