Gratinerad tortellini med kallrökt lax

koket.se
Gratinerad tortellini med kallrökt lax
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Gratinerad tortellini med kallrökt lax

10 ingredienser

Gratinerad färsk tortellini med ostsås och kallrökt lax.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 port färsk tortellini (spenat och ricotta)
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g lagrad ost, riven
  • muskot
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Börja med att smälta smöret i en kastrull, riv ner lite muskotnöt efter smak och vispa sedan i vetemjölet. Använd väldigt lite muskotnöt, smaken kan ta över.Vispa hela tiden så att det inte bränner fast.
  2. Slå sedan på mjölk och grädde lite i taget och låt koka upp i ca 4 minuter.
  3. Tillsätt osten till såsen, spara lite till gratineringen.
  4. Koka pastan i saltat vatten.
  5. Skär laxen i mycket små bitar.
  6. Häll av pastan, blanda med lax och sås och slå upp i ugnssäkra portionsskålar.
  7. Toppa med den sista osten och baka av i ugnen på 250 grader i ca 5 minuter tills osten har smält. Toppa med fint hackad basilika.