Ceviche med äpple och ingefärsdressing

Ceviche med äpple och ingefärsdressing
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Ceviche med äpple och ingefärsdressing

13 ingredienser

Ceviche på lax och pilgrimsmussla med äpple och ingefärsdressing.

Ingredienser

portioner
  • 200 g laxfilé
  • 200 g pilgrimsmussla
  • 2 limefrukter
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 msk vatten
  • 1 grön chilifrukt
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 avokador
  • 3 sticklökar
  • 10 cm gurka
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1-1,5 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och äpplet och skär i centimeterstora tärningar. Lägg i en liten kastrull tillsammans lite vatten i botten.
  2. Koka upp och låt sjuda under lock tills äpplena blivit mosiga. Tillsätt eventuellt mer vätska om det kokar torrt.
  3. Hacka ingefära fint och mixa tillsammans med äppelmoset.
  4. Tillsätt lime, (rivet skal och saft) samt olivolja.
  5. Fortsätt mixa till slät konsistens.
  6. Hacka gurka och chili fint, strimla löken och lägg i en skål. Fortsätt med små tärningar av avokado.
  7. Skär fisk och musslor till centimeterstora tärningar.
  8. Blanda allt och slå över dressingen.
  9. Smaka av med salt och låt stå i 15-25 minuter i kylen, beroende på hur tillagad du vill ha fisken.
  10. Servera i glas och toppa med koriander.