Fräsch jordgubbsdessert med mascarpone

koket.se
Fräsch jordgubbsdessert
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Fräsch jordgubbsdessert med mascarpone

7 ingredienser

15 min

Färska jordgubbar, mascarpone, lime och digestivekex varvat i en enkel, snabblagad och god dessert.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 l jordgubbar
  • florsocker
  • 100-200 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 limefrukt
  • digestivekex

Gör så här

  1. Blanda mascarponeosten med den vispade grädden. Riv ner skalet från limefrukten och tillsätt fröna från vaniljstången.
  2. Rensa och skär jordgubbarna i lagom stora bitar. Pressa över limefrukten och sockra efter eget tycke.
  3. Krossa kexen och lägg i botten av serveringsskålarna.
  4. Fyll sedan med jordgubbar, därefter mascarponekräm och avsluta med en jordgubbe på toppen.