Pannkakor med ost och mandelknäck

Pannkakor med ost och mandelknäck
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Pannkakor med ost och mandelknäck

10 ingredienser

Pannkakor med getost, färskost, apelsin och mandel. Receptet räcker till cirka 4 personer.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 5,75 dl mjölk
  • 100 g getost, utan skal
  • 100 g färskost
  • 1 apelsin, utan skal
  • 3 msk honung, flytande
  • 100 g sötmandel, hackad och skalad
  • 25 g smör
  • smör, till stekning

Gör så här

Pannkakor med ost och mandelknäck

  1. Gör en pannkakssmet av ägg, mjöl och mjölk.
  2. Stek pannkakor i smör.
  3. Blanda samman getost, färskost, apelsinskal och 1 msk honung till en slät röra.
  4. Fyll pannkakorna med lite fyllning och vik ihop.
  5. Koka samman 25g smör med 2 msk honung och 100 g hackad mandel till gyllene karamell.
  6. Toppa pannkakorna med mandelknäck.
  7. Servera med hjortronglass.