Tomatsoppa med marockanska smaker

Tomatsoppa med marockanska smaker
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Tomatsoppa med marockanska smaker

18 ingredienser

30 m

Vad sägs om en värmande tomatsoppa med marockanska smaker? Perfekt att servera som lunch eller middag!

Ingredienser

portioner
  • 1 lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • olivolja
  • 1 stjälkselleri, tärnad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 burk krossade tomater [ca 400 g]
  • 1 dl röda linser
  • 1 burk färdigkokta kikärtor, sköljda och avrunna
  • 50 g pasta vermicelli (tunna nudlar)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • färsk koriander
  • citronskiva

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olivolja tills det är mjukt.
  2. Tillsätt selleri och rör om. Fräs i några minuter tills sellerin är mjuk.
  3. Tillsätt kryddor och rör om för att täcka grönsakerna.
  4. Häll i krossade tomater, röda linser, kikärtor, vermicelli och grönsaksbuljong. Låt soppan sjuda tills linserna och vermicellin är genomkokta.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar. Justera kryddningen efter smak.

Servering

  1. Servera soppan varm och toppa varje portion med färsk koriander och en skiva citron.