Tomatsallad med stekta kikärtor, kikärtsaioli och örter

Tomatsallad med stekta kikärtor, kikärtsaioli och örter
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Tomatsallad med stekta kikärtor, kikärtsaioli och örter

18 ingredienser

30 min

Fräsch och enkel smårätt med en växtbaserad majonnäs gjord på spadet från kikärtorna.

Ingredienser

portioner
  • 2 bifftomater
  • 1 silverlök
  • 1 förp färdigkokta kikärtor
  • 1 citron, skal och saft
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Aioli

  • 2-3 msk kikärtsspad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 klyfta vitlök
  • färsk persilja
  • ca 2 dl rapsolja
  • salt

Garnering

  • färsk körvel
  • färsk persilja
  • färsk basilika
  • oxalis

Gör så här

  1. Skär tomat och silverlök i tjocka skivor. Bränn snittytan med gasolbrännare. Marinera med olivolja, citronsaft- och skal.
  2. Stek kikärtorna i olja på hög värme.
  3. Plocka örterna och lägg i isvatten.
  4. Mixa kikärtspadet med senap, vinäger, vitlök, persilja och tillsätt oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp på tallrik och garnera med örterna.