Tomatsallad med dragon

Tomatsallad med dragon
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Tomatsallad med dragon

8 ingredienser

20 m

En fräsch sallad med tomat, bönor, lök och dragon gör sig riktigt bra som tillbehör till kvällens middag. Eller varför inte servera den som en del av en härlig grillbuffé?

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 300 g gröna bönor
  • 600 g körsbärstomater (olika färger)
  • 3 schalottenlökar
  • 1 kruka dragon, hackad
  • 3 msk dragonvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten.
  2. Dela bönorna på mitten och koka dem i 2 minuter.
  3. Häll av bönorna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten.
  4. Lägg bönorna i en bunke och fyll på med delade körsbärstomater.
  5. Skär schalottenlöken i ringar.
  6. Blanda ner tomaterna, schalottenlöken och hackad dragon bland bönorna.
  7. Slå på vinäger, olivolja, salt och svartpeppar. Blanda och njut!