Tomatsallad med biscottato

Tomatsallad med biscottato
Foto: TV4

Tomatsallad med biscottato

Av: Charlotte Fredriksson, Henrik Ennart

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 min

Ett mättande och smakrikt recept, perfekt för att ta tillvara på gammalt bröd. Toppa med mozzarella, riven parmesan eller konserverad tonfisk.

Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande
Den goda maten

Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

Receptet är hämtat ur boken "Den goda maten", Bookmark Förlag.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 3 dl olivolja
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 4 skivor surdegsbröd (gårdagens eller krutonger av surdegsbröd)
  • 500 g körsbärstomater
  • 20 svarta oliver utan kärnor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlöken och lägg i en skål.
  2. Blanda olivolja, rödvinsvinäger, lite salt och peppar till en dressing. Häll dressingen över löken så att allt täcks.
  3. Bryt brödet i grova bitar eller förbered krutongerna.
  4. Skär körsbärstomaterna i klyftor och dela oliverna.
  5. Blanda tomaterna och oliverna ordentligt med dressingen och löken.
  6. Lägg ner brödet i blandningen strax före servering och rör om, häll på mer dressing vid behov.