Majskyckling med getostrissoni

Majskyckling med getostrissoni
Foto: TV4

Majskyckling med getostrissoni

Av: Tobias Persson

Från: Nyhetsmorgon

23 ingredienser

Majskyckling från Bjäre serveras med en getostrissoni, vårprimörer och parmaskinka. Vassaste kocken 2009 hackar till en härlig middag.

Att skära i nubb - skär i små smala strimlor.

Ingredienser

portioner
  • 4 majskycklingbröst med skinn
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • färsk timjan
  • vitlök
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Rissoni

  • 125 g getost
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 8 sparris
  • 4 små gulbetor
  • 4 delikatessrödbetor
  • 12 haricots verts
  • 4 blastmorötter
  • 6 rädisor
  • 6 skivor parmaskinka
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, skal och juice
  • dill, hackad
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Skala och dela betorna.
  2. Lägg dem med 1 vitlöksklyfta och lite timjan i en långpanna.
  3. Häll på olivolja in i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Putsa kycklingen från senor och liknande.
  5. Stek i olivolja och smör tills de får en gyllenbrun färg, i ca 20 minuter.
  6. Koka rissoni lite mindre än koktiden på förpackningen.
  7. Kyl snabbt.
  8. Koka upp grädde och mjölk.
  9. Skala getosten och smula i den så den smälter i gräddmjölken.
  10. Skala grönsakerna och koka de hastigt (blanchera).
  11. Skär parmaskinkan i ”Nubb” och stek i olivolja.
  12. När de är knapriga så häll på citronskal och saft och hackade örter.
  13. Blanda i den kalla rissonin i getost-gräddmjölken och koka ihop till en fin konsistens.
  14. Smörslunga grönsakerna.
  15. Servera på tallrik eller i skålar.
  16. Smaklig måltid!