Foto: Claes Henriksson

Tobias Millqvist

Namn: Tobias Millqvist
Född: 3 april 1975
Bosatt i: Hov mellan Båstad och Torekov
Familj: Gift sedan i februari. (Vi driver matstudio tillsammans)
Uppväxt i/anknytning till: Född i Nyköping, Stockholm i sju år, Torekov

Tidigare arbetsplatser: Grand Hotel, Bistro Jarl, Norrlands Bar och Grill, Kattegat i Torekov.
Meriter vid tidigare Årets Kock eller andra matlagningstävlingar: Final 2007 .
Fritidsintressen: Umgås med vänner och spela golf.
Drömgäst att få laga mat till: Daniel Boulud i New York.
Favorit i mejeridisken: Gräddfil.
Styrka som kock: Jag är bred, inte specialiserad på något. En bra all round-kock.
Så hämtar jag inspiration till min matlagning: Kollegor i branschen.
Tre kryddor jag inte kan vara utan: Kamomill, citronverbena och backtimjan.
Smartaste köksredskapet: Stavmixer.
Kockförebilder: Daniel Boulud.
Bästa respektive värsta matupplevelse någonsin: Bäst: Astrance i Paris, Värst: Hemligt!

Alla finalister i Årets kock 2008:

Visar recept: Tobias Millqvist

  •  35 min
  •  17 ingr