Tinas saffranspannkaka

Tinas saffranspannkaka
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas saffranspannkaka

10 ingredienser

Ljuvligt god saffranspannkaka serverad med sylt och grädde. Perfekt att göra på risgrynsgröt som du fått över.

Ingredienser

portioner
  • 1 l risgrynsgröt
  • 1,5 dl grädde
  • 4 ägg
  • 1 g saffran
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 dl sötmandel, hackad
  • 1 dl gula russin
  • smör, till formen

Till servering

  • sylt
  • grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stöt saffranet med en matsked av sockret. Vispa grädden lätt.
  3. Rör ihop gröt, ägg och socker samt saffran.
  4. Vänd ner mandel och russin och till sist grädden i smeten.
  5. Smörj en ugnsform, ca 24 cm i diameter.
  6. Häll smeten i formen. Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen.
  7. Låt svalna och servera med sylt och vispad grädde.