Ceviche på pilgrimsmussla

Ceviche på pilgrimsmussla
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Ceviche på pilgrimsmussla

Av: Tina Nordström

Från: Tinas cookalong 1

13 ingredienser

Sagolikt gott med musslor.

Ingredienser

portioner
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gurka, skalad
  • 1 schalottenlök, skalad
  • 25 g färsk bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • 3 limefrukter, saft från
  • 0,5 msk honung, flytande
  • 0,5 chilifrukt
  • 0,5 msk hel kummin
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela musslorna i tunt och lägg i en vid skål. Pressa över limesaften och låt stå.
  2. Skär paprikan i tärningar, finhacka persiljan. Skär gurkan med en osthyvel.
  3. Finhacka chilin, hacka löken och blanda ner allt i skålen med musslorna.
  4. Riv i limeskalet och avsluta med olivolja. Salta och dra rejält med svartpepparn.