Bärsoppa med chokladmousse

Bärsoppa med chokladmousse
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Bärsoppa med chokladmousse

Av: Tina Nordström

Från: Tinas cookalong 1

8 ingredienser

En dessert på bär och chokladmousse. Gott!

Du behöver:
- Skål till att smälta chokladen, gärna lite större glasskål.
- Kastrull till sockerlagen.
- Stavmixer.
- Litermått, gärna av plast att mixa bärsoppan i.

Ingredienser

portioner

Mousse

  • 125 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 2,5 dl grädde, lättvispad

Soppan

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 1 vaniljstång, skårad
  • 250 g frysta hallon

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikrovågsugnen.
  2. Rör ner äggulorna och vänd till sist ner grädden. Ställ kallt.
  3. Koka upp vattnet med socker, vaniljstång och stjärnanis. Lägg hallonen i en mixer, häll på den varma lagen och mixa det alldeles slätt.