Enkla grilltillbehör
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Enkla grilltillbehör
av
Nyhetsmorgon,  


4

Tre goda röror att servera till grillat: mangosalsa, guacamole, och oliv- och sardellröra (tapenade).

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Mangosalsa: Skär ner mangon i mindre tärningar. Skiva sommarlöken tunt på sniskan. Blanda mangon, olivoljan, äppelcidervinägern, löken, saften och skalet från limen i en skål. Smaksätt med libbsticka, salt och peppar.
  2. Guacamole: Finhacka löken. Rosta vitlöken i lite olja tills den fått en brun färg. Gröp ur avokadon och mosa med en gaffel. Mosa vitlöken och lägg i. Ta 2 msk av den finhackade löken och tillsätt i blandningen, häll i saften från citronen (eller limen) samt blanda i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Oliv- och sardellröra: Häll allting förutom olivoljan i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät massa. Mata i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  •  15 min
  •  8 ingr