Enkla grilltillbehör
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Enkla grilltillbehör
av
Nyhetsmorgon,  


4

Tre goda röror att servera till grillat: mangosalsa, guacamole, och oliv- och sardellröra (tapenade).

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Mangosalsa: Skär ner mangon i mindre tärningar. Skiva sommarlöken tunt på sniskan. Blanda mangon, olivoljan, äppelcidervinägern, löken, saften och skalet från limen i en skål. Smaksätt med libbsticka, salt och peppar.
  2. Guacamole: Finhacka löken. Rosta vitlöken i lite olja tills den fått en brun färg. Gröp ur avokadon och mosa med en gaffel. Mosa vitlöken och lägg i. Ta 2 msk av den finhackade löken och tillsätt i blandningen, häll i saften från citronen (eller limen) samt blanda i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Oliv- och sardellröra: Häll allting förutom olivoljan i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät massa. Mata i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
Tre goda röror

Tre goda röror

av recept.nu
  •  24 ingr
Guacamole

Guacamole

av Sara Begner
  •  15 min
  •  8 ingr
  •  7 ingr
  •  13 ingr
Guacamole

Guacamole

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  6 ingr
Tapenade med soltorkade tomater

Tapenade med soltorkade tomater

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  9 ingr
Guacamole

Guacamole

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  11 ingr
Panna på souvas med pumpa

Panna på souvas med pumpa

av Tina Nordström
  •  9 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr