Ceviche på tonfisk med mango och chapati

koket.se
Ceviche på tonfisk med mango och chapati
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Ceviche på tonfisk med mango och chapati

11 ingredienser

40 min

Fräsch ceviche med tonfisk, passionsfrukt, mango och lime. Serveras i hemgjorda chapatibröd.

Se Tina Nordström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Ceviche

  • 500 g färsk tonfiskfilé
  • 1 mango
  • 3 passionsfrukter
  • 2 limefrukter
  • 1 knippe färsk mynta
  • havssalt och svartpeppar från kvarn
  • 4-8 små chapatibröd, till servering

Chapatibröd

  • ca 5 dl vetemjöl, fint
  • 1 tsk salt
  • vatten, ljummet
  • cocosfett eller olja till stekning

Gör så här

Ceviche

  1. Skala och skär mango i små tärningar, gröp ur passionsfrukten.
  2. Skär tonfisken i lagom stora kuber eller tärningar, lägg fisken och mango i en skål, tillsätt passionsfrukten och hackad mynta, pressa över lime och vänd runt försiktigt med en sked.
  3. Låt ligga och marinera i minst 10 minuter så att smakerna kommer fram, avsluta med att smaksätta med salt och nymald svartpeppar.
  4. Lägg upp en sked av cevichen i ett chapatibröd och vik ihop, ät som en wrap och njut med en god sval öl.

Chapatibröd

  1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt vatten under omröring och knåda till en smidig deg som ska släppa från bunken. Mängden vatten beror på vilken sorts mjöl man använder, här får man gå på känsla.
  2. Låt stå under bakduk och vila i ca 15 min. Forma degen till små bollar (en per chapati) och kavla ut dem tunt en och en.
  3. Stek i rikligt med cocosfett/olja, ca 1 min per chapatibröd.