Pulled pork på Tinas vis
Foto: TV4

Pulled pork på Tinas vis av
Tina på besök,  


4

Pulled pork, långkokt fläskkarré, serverad i asiatisk pannkaka med "hojjsansås" (hoisinsås) samt rimmad gurka med ingefära.


Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.72/5   Röster: 25 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. DAG 1

  2. Lägg köttet i en gryta, häll över barbecuesåsen,olivolja, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt ugnen på 110 grader. Sätt in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig. Efter ca 9 timmar tar du ut den.
  3. DAG 2

  4. "Hojjsansås"
    Blanda allt i en skål, klart. Ställ åt sidan.

  5. Pannkaka
    Blanda smeten och stek dem på svag värme. Jag drar ibland lite lite fett i pannan och har du en vissen stekpanna behöver du mer fett. Pannkakorna ska bli bleka och tunna.
  6. Ingefärsrimmad gurka
    Skala och ta bort kärnhuset från gurkan, skär den i ½ cm skivor. Lägg den i en påse och strö över saltet.

  7. Riv ingefäran och lägg i en liten skål, blanda i oljan och vinägern.

  8. Låt gurkan rimmas i ca 10 minuter.Är den för salt skölj den lätt. Blanda upp gurkan med ingefära, vinäger och olivolja.
  9. Garnera med gröna skott typ krasse/ vetegräs eller sallad.