Foto: TV4

Pulled pork på Tinas vis


4

Pulled pork, långkokt fläskkarré, serverad i asiatisk pannkaka med "hojjsansås" (hoisinsås) samt rimmad gurka med ingefära.

  • 1 kg fläskkarré
  • 2-3 dl barbecuesås
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja

"Hojjsansås"

  • 0,5 dl tahinipasta
  • 3/4 msk japansk soya
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5-1 tsk sambal olek
  • 3/4 msk kaffe
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk mirin

Pannkakssmet

  • 5 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 4  ägg
  • 1 tsk salt
  • 1  citron, rivet skal
  •   saft från ½ citron
  • 1  vitlöksklyfta, riven

Gurka

  • 1  gurka
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk ingefära, riven
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk olivolja
  1. DAG 1
  2. Lägg köttet i en gryta, häll över barbecuesåsen,olivolja, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt ugnen på 110 grader. Sätt in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig. Efter ca 9 timmar tar du ut den.
  3. DAG 2
  4. "Hojjsansås"
    Blanda allt i en skål, klart. Ställ åt sidan.
  5. Pannkaka
    Blanda smeten och stek dem på svag värme. Jag drar ibland lite lite fett i pannan och har du en vissen stekpanna behöver du mer fett. Pannkakorna ska bli bleka och tunna.
  6. Ingefärsrimmad gurka
    Skala och ta bort kärnhuset från gurkan, skär den i ½ cm skivor. Lägg den i en påse och strö över saltet.
  7. Riv ingefäran och lägg i en liten skål, blanda i oljan och vinägern.
  8. Låt gurkan rimmas i ca 10 minuter.Är den för salt skölj den lätt. Blanda upp gurkan med ingefära, vinäger och olivolja.
  9. Garnera med gröna skott typ krasse/ vetegräs eller sallad.

Annons:

Liknande recept

Pulled pork burgare

av City Gross
  •  8,5 h
  •  18 ingr

Tacos med pulled pork

av Donal Skehan
  •  3 h + marinering
  •  19 ingr
  •  23 ingr

Pulled pork

av Liselotte Forslin
  •  ca 5 h
  •  11 ingr

Tinas sushi

av Tina Nordström
  •  27 ingr

Hui gou rou - Sichuanese Red Pork

av Kristina och Björn Sjöö
  •  11 ingr