Kycklingsallad med tryffelmajonnäs

Kycklingsallad
Foto: Tv4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Kycklingsallad med tryffelmajonnäs

15 ingredienser

Ingredienser

  • 300 g plockat kycklingkött
  • 200 g vaxbönor
  • 200 g haricots verts (eller brytbönor)
  • 200 g färska bondbönor
  • 2 schalottenlökar, skalad

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk vatten
  • 1-1,5 dl neutral rapsolja
  • 1 msk ev grädde
  • tryffelolja (till smaksättning)
  • några droppar citronsaft
  • 2 små salladshuvuden
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skira äggen och lägg gulorna i en skål, ta i senapen/vattnet och vispa runt.
  2. Tillsätt oljan droppvis försiktigt tills såsen tjocknar.
  3. Smaksätt majonnäsen med tryffeloljan och citronsaft.
  4. Vill man kan man ta i 1 msk grädde för att runda av smaken något.
  5. Spritta bondbönorna (plocka ur bönorna ur bönskidan).
  6. Blanchera vaxbönorna, haricots verts och bondbönorna. Kallspola.
  7. Finhacka löken.
  8. Lägg köttet, bönorna och löken i en skål, ta i lite av tryffelmajonnäsen, det ska bara limma inte BADA i majonnäs.
  9. Lägg upp blandningen i salladsskålarna. Gör ett rejält drag med pepparkvarnen, Servera!