Waldorfsallad med päron

Tinas waldorfsallad
Foto: Matton
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Waldorfsallad med päron

10 ingredienser

Tinas variant på waldorfsallad. God sallad med päron, blancherad rotselleri och en krämig dressing med hackade valnötter.

Ingredienser

  • 0,5 rotselleri, grovt strimlad
  • 3 stjälkar stjälkselleri, skuren i bitar

dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl grädde, vispad
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm salt
  • 2 dl valnötter, rostade, grovt krossade
  • 2 fasta päron

Till servering

  • olivolja
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten.
  2. Förväll rotsellerin och stjälksellerin i ca 30 sekunder. Häll av vattnet, spola sellerin i kallt vatten och torka den med lite papper.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och rör ner de krossade valnötterna.
  4. Skiva päronen grovt. Lägg upp allt på en tallrik, ringla olivolja över och smaksätt med peppar.