Sallad på grön papaya och mango

koket.se
Sallad på grön papaya och mango
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Sallad på grön papaya och mango

11 ingredienser

15 min

En fräsch sallad med sting i. Papaya och mango marinerade stark och syrlig dressing.

Se Tina Nordström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 mango
  • 2 gröna thaipapaya (eller omogen vanlig)

dressing

  • 2-3 birds eye chili
  • 2 salladslökar
  • 2 limefrukter, saft och rivet skal
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 3 tsk sesamfrön
  • 1 msk flytande honung (eller palmsocker)
  • 1 tsk thailändsk räkpasta (finns i välsorterade affärer)

Gör så här

  1. Skala och finstrimla eller skiva mango och papaya. Lägg upp i en skål.
  2. Finhacka chili och salladslök.
  3. Blanda samman vinäger, olja, limejuice, sesamfrö, fisksås och flytande honung i en skål. Smaka av dressingen med  lite räkpasta. Den skall vara syrlig och fräsch med en liten gnutta sötma.
  4. Rör ner den hackade löken och chilin.
  5. Vänd runt frukten med dressingen och låt det hela stå i ca 10 minuter att marinera innan servering.