Spaghetti vongole à la Stefano

spaghetti vongole
Foto: tv4
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Spaghetti vongole à la Stefano

9 ingredienser

15 min + 1 h

Spaghetti med vongolemusslor i vitt vin med chili och vitlök.

Steg för steg: I videoklippet kan du se hur de lagade rätten!
Vintips till maten: 2813 Château Mont-Redon Côtes du Rhône Réserve Blanc

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg hjärtmusslor
  • salt
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 10 körsbärstomater, delade i fyra delar
  • 6 små röda torkade chilifrukt
  • 320 g rustichella d´Abruzzo spaghetti
  • 2 msk persilja, strimlad

Gör så här

  1. Lägg vongolemusslorna i kallt vatten med en näve havssalt. Låt dem ligga i ca 1 timme, skölj sedan vongolemusslorna ordentligt under rinnande vatten.
  2. Skala och skiva vitlök.
  3. Värm olja i en kastrull, häll i musslor, därefter vitlöken, vitt vin och täck med lock, låt det koka i 30 sekunder, häll sedan i tomaterna, smaka av med salt och chili.
  4. Koka pastan i saltat vatten, sila av den riktigt al dente, vänd ner pastan i vongolesåsen. Tillsätt persilja och servera.