Baguetteburgare med grillad biff

Baguetteburgare med grillad biff
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Baguetteburgare med grillad biff

16 ingredienser

Baguetteburgare med grillad biff och pepparrotsmayo. En festligare burgare! Receptet är beräknat till fyra personer. Recept från boken Till sommaren - mat för många

 Läs mer om boken

Till sommaren - mat för många

Ingredienser

  • 0,5 baguette
  • sesamfrön
  • chiliflakes
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 400-500 g ryggbiff
  • salt
  • svartpeppar

Pepparrotsmayo

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 äggula, rumsvarm
  • 1,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • ca 1 dl färsk pepparrot, finriven
  • salt
  • färsk pepparrot, finriven, att toppa med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Riv eller finhacka vitlöken till pepparrotsmayon och lägg den i en skål.
  3. Tillsätt äggula, vinäger och senap och mixa ihop med en stavmixer eller kraftigt vispandeför hand.
  4. Häll till en början ner oljan droppvis och sedan i en tunn stråle.
  5. Mixa eller vispa hela tiden tills blandningen går ihop till en krämig majonnäs.
  6. Rör ner pepparroten, smaka av med salt och låt majonnäsen stå i cirka 15 minuter.
  7. Dela baguettehalvan i 4 delar, pensla ovansidorna med vatten och krydda med sesamfrön och chiliflakes.
  8. Rosta bröden i mitten av ugnen tills de har fått fin färg.
  9. Skiva rödlök och tomat tunt.
  10. Skär köttet i tunna skivor och banka eventuellt ut det.
  11. Krydda med salt och peppar.
  12. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet på hög värme i cirka 40 sekunder på varje sida.
  13. Montera ihop baguetteburgarna med alla ingredienser och toppa med finriven pepparrot.