Lyxig grön ärtsoppa

Lyxig grön ärtsoppa
Foto: TV4

Lyxig grön ärtsoppa

Av: Thomas - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Lyxig grön ärtsoppa med smarriga tillbehör toppad med en crème fraiche-virvel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 600 g frysta ärtor
  • 5-6 dl buljong
  • 1,25 dl grädde (visp- eller matlagningsgrädde)
  • 50 g valnötter
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 2-3 skivor parmaskinka
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 nypa salt
  • 1 krm vitpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka rödlöken, fräs den i lite olja i en stekpanna.
  3. Koka upp buljongen och tillsätt den nyfrästa rödlöken.
  4. Tillsätt ärtorna och låt koka upp.
  5. Mixa soppan slät och fin.
  6. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp igen.
  7. Smaka av med salt och peppar, var försiktig med saltet då det finns mycket sälta i skinkan.
  8. Knaperstek parmaskinkan på ett bakplåtspapper i ugnen, cirka 5 minuter.
  9. Rosta valnötterna i en torr stekpanna
  10. Hacka valnötter och parmaskinkan grovt.
  11. Rör crème fraichen så den blir rinnig (tillsätt lite mjölk vid behov).

Servering

  1. Häll upp soppan i djupa tallrikar
  2. Lägg i pilgrimsmusslan.
  3. Toppa med parmaskinka och valnötter.
  4. Slutligen, ringla över lite crème fraiche.