Marängpaj med blåbär

Marängpaj med blåbär
Foto: Robin Persson/ Sjuan
Thomas Persson
Thomas Persson

Marängpaj med blåbär

Av: Thomas Persson

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

Thomas marängpaj med blåbär och mandelmassa.

Detta är ett recept från en av de tävlande i programmet Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Deg, ger 12 tarteletter

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula

Fyllning, räcker till 3 tarteletter

  • 2 äggvitor
  • 100 g mandelmassa
  • 5 dl blåbär
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen, vetemjöl, socker, margarin och äggula.
  2. När degen är klar, linda in den i plastfolie och lägg i kylskåpet i 15 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i formarna, nagga med en gaffel . Täck kanterna med aluminiumfolieremsa. Grädda på botten av ugnen på ett galler i ca 15 min.
  4. Ta bort aluminiumfolien och flytta upp pajskalet en nivå. Grädda i ytterligare 10 min.

Maräng

  1. Vispa äggvitorna hårt och blanda ner riven mandelmassa blåbär och socker, häll massan i det färdiggräddade pajskalet.
  2. Grädda pajen ytterligare 20-30 min. Låt svalna, servera med grädde.