Toscagratinerade persikor med vaniljglass

Toscagratinerade persikor med vaniljglass
Foto: Tv4

Toscagratinerade persikor med vaniljglass

Av: Thine - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Receptet på toscagratinerade persikor och hemmagjord vaniljglass är beräknat till fyra personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Hemmalagad vaniljglass

  • 6 dl standardmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 8 äggulor
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 vaniljstänger

Toscagratinerade persikor

  • 1 förp konserverade persikor
  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde
  • 1 förp mandelspån

Gör så här

Vaniljglass

  1. Vispa äggulorna och strösockret vitt och pösigt.
  2. Värm grädden och mjölken i en kastrull utan att det börjar koka.
  3. Blanda ned grädden och mjölken i ägg– och sockerblandningen och tillsätt vaniljsockret och vaniljstångens frön.
  4. Vispa tills smeten tjocknar och bubblor börjar synas.
  5. Kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i iskallt vattenbad.
  6. Kör smeten i en glassmaskin.

Persikor

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda smöret, sockret, vetemjölet, grädden och mandeln i en kastrull och smält på låg värme, rör om hela tiden.
  3. Bred över persikorna och grädda i ugnen i ca 15 min.