Foto: Fredrik Sandin Carlson

Mazariner


45 min30

Egna mazariner är roligt att göra och är förstås mycket godare än köpta!

  • 200 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

  • 400 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 5 st ägg

Glasyr:

  • 200 g florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 0.25 dl vatten
  1. Gör degen först
    Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i formar.
  3. Fortsätt med fyllningen
    Sätt ugnen på 150 grader. Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan man värma blandningen lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra.
  4. Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det bli en slät blandning.
  5. Fyll formarna till tre fjärdedelar och grädda i cirka 10 minuter.
  6. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna genom att knacka dem lätt mot bordet.
  7. Glasyr
    Blanda samman alla ingredienser och värm på spisen till 40 grader. Stryk sedan glasyren på kakorna.

Annons:

Liknande recept

Mazarintårta

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  11 ingr

Hallonmazarinen

av Caroline Ahlqvist
  •  14 ingr

Blåbärspaj

av Pelle Johansson
  •  1h 10 min
  •  11 ingr

Kjells syltkaks-kaos

av Kjell Eriksson
  •  45 min
  •  9 ingr

Emelies äppelpaj

av Emelie Ullberg
  •  16 ingr

Pepparkaksdeg

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  13 ingr