Kolakrispig valnötspaj
Foto: Anna Kern

Kolakrispig valnötspaj av
Tårtor och bakelser från En Liten Smula,  


Tack för din röst

Med sitt oansenliga utseende är detta pajen som kan förvåna! Under det bruna täcket gömmer sig valnötter i en läcker kolasmet. /Therese Baarlack

Receptet räcker till ca 12 bitar.

  1. Pajbotten
    Blanda ihop ingredienserna, ju mindre du knådar degen desto bättre blir pajskalet.
  2. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
  3. Tryck eller kavla ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Fyllning
    Vispa ägg, strösocker, farinsocker, honung, sirap och vaniljsocker till ett skum ca 5 minuter.
  5. Smält smöret och blanda försiktigt ner det i sockersmeten.
  6. Lägg nötterna i pajskalet och häll över sockersmeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 40 minuter.

Hallon- och kardemummapaj

av Therese Baalack
  •  13 ingr

Rabarberpaj i vackra glas

av Therese Baalack
  •  11 ingr
  •  6 ingr
  •  35 min
  •  37 ingr

Krusbärssmulpaj

av Werner Vögeli
  •  20 min
  •  9 ingr

Smulmarängpaj

av Therese Baalack
  •  35 min
  •  15 ingr

Caramel and chocolate tart

av Manuela Kjeilen
  •  8 ingr
  •  40 min
  •  13 ingr
  •  17 ingr

Lingonkakor

av Leila Lindholm
  •  20 min
  •  2 ingr

Mandelmuffins

av Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson
  •  9 ingr

Enkla kladdkakan

av recept.nu
  •  9 ingr

Muffins med färska bär

av Susannah Blake
  •  8 ingr

Choklad- och kokostosca

av Carola Magnusson
  •  12 ingr
  •  7 ingr

Ninnis ananaspaj

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  10 ingr