Kolakrispig valnötspaj
Foto: Anna Kern

Kolakrispig valnötspaj av
Tårtor och bakelser från En Liten Smula,  


Med sitt oansenliga utseende är detta pajen som kan förvåna! Under det bruna täcket gömmer sig valnötter i en läcker kolasmet. /Therese Baarlack

Receptet räcker till ca 12 bitar.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Pajbotten
    Blanda ihop ingredienserna, ju mindre du knådar degen desto bättre blir pajskalet.
  2. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
  3. Tryck eller kavla ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Fyllning
    Vispa ägg, strösocker, farinsocker, honung, sirap och vaniljsocker till ett skum ca 5 minuter.
  5. Smält smöret och blanda försiktigt ner det i sockersmeten.
  6. Lägg nötterna i pajskalet och häll över sockersmeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 40 minuter.
Hallon- och kardemummapaj

Hallon- och kardemummapaj

av Therese Baalack
  •  13 ingr
Rabarberpaj i vackra glas

Rabarberpaj i vackra glas

av Therese Baalack
  •  11 ingr
  •  6 ingr
  •  35 min
  •  37 ingr
Krusbärssmulpaj

Krusbärssmulpaj

av Werner Vögeli
  •  20 min
  •  9 ingr
Smulmarängpaj

Smulmarängpaj

av Therese Baalack
  •  35 min
  •  15 ingr
Caramel and chocolate tart

Caramel and chocolate tart

av Manuela Kjeilen
  •  8 ingr
  •  40 min
  •  13 ingr
  •  14 ingr
  •  15 ingr
Chokladtårta

Chokladtårta

av Therese Baalack
  •  12h
  •  10 ingr