Kolakrispig valnötspaj
Foto: Anna Kern

Kolakrispig valnötspaj av
Tårtor och bakelser från En Liten Smula,  


Med sitt oansenliga utseende är detta pajen som kan förvåna! Under det bruna täcket gömmer sig valnötter i en läcker kolasmet. /Therese Baarlack

Receptet räcker till ca 12 bitar.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Pajbotten
    Blanda ihop ingredienserna, ju mindre du knådar degen desto bättre blir pajskalet.
  2. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
  3. Tryck eller kavla ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Fyllning
    Vispa ägg, strösocker, farinsocker, honung, sirap och vaniljsocker till ett skum ca 5 minuter.
  5. Smält smöret och blanda försiktigt ner det i sockersmeten.
  6. Lägg nötterna i pajskalet och häll över sockersmeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 40 minuter.
  •  12h
  •  10 ingr