Vaniljpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Vaniljpannacotta av
Nyhetsmorgon,  


3h 15 min 4

Pannacotta är italiensk lyx när den är som bäst. Den känns lyxig - trots att den är busenkel att göra.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.91/5   Röster: 32 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  4. Marinera hallonen i flädersaften under tiden och fyll på glasen till bredden med dem strax före serveringen.