Vaniljpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Vaniljpannacotta av
Nyhetsmorgon,  


3h 15 min 4

Pannacotta är italiensk lyx när den är som bäst. Den känns lyxig - trots att den är busenkel att göra.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.77/5   Röster: 13 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  4. Marinera hallonen i flädersaften under tiden och fyll på glasen till bredden med dem strax före serveringen.
yoghurtpannacotta med vanilj

Yoghurtpannacotta med vanilj

av Christian Hellberg
  •  20 min + 3 h
  •  8 ingr
  •  12 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr
 Vaniljpannacotta med granatäpplesyrup

Vaniljpannacotta med granatäpplesyrup

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  12 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr
Pannacotta med fruktkompott

Pannacotta med fruktkompott

av Simon - Stockholm
  •  20 m
  •  10 ingr
  •  14 ingr
  •  15 ingr
Chokladtårta

Chokladtårta

av Therese Baalack
  •  12h
  •  10 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr