Vaniljpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Vaniljpannacotta av
Nyhetsmorgon,  


3h 15 min 4 Tack för din röst

Pannacotta är italiensk lyx när den är som bäst. Den känns lyxig - trots att den är busenkel att göra.

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  4. Marinera hallonen i flädersaften under tiden och fyll på glasen till bredden med dem strax före serveringen.

Yoghurtpannacotta med vanilj

av Christian Hellberg
  •  20 min + 3 h
  •  8 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  12 ingr

Vaniljpannacotta med granatäpplesyrup

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  12 ingr

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr

Pannacotta a la Rabih

av Tea Stjärne
  •  4h 30 min
  •  10 ingr
  •  10 ingr

Chokladkräm på sked

av Camilla Läckberg, Christian Hellberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr

Mörk chokladmousse

av Leif Mannerström
  •  1h 30 min
  •  6 ingr