Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Vaniljpannacotta


3h 15 min4

Pannacotta är italiensk lyx när den är som bäst. Den känns lyxig - trots att den är busenkel att göra.

  • 3 dl grädde
  • 1 blad gelatin
  • 3 msk socker
  • 1 st vaniljstänger
  • 200 g hallon
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  4. Marinera hallonen i flädersaften under tiden och fyll på glasen till bredden med dem strax före serveringen.

Annons:

Liknande recept

Jordgubbspannacotta

av Lisa Eisenman, Monica Eisenman
  •  3h 15 min
  •  5 ingr

Hjortronfjäll

av Mithras Ljungberg
  •  6 ingr

Vit chokladmousse

av Rickard Hasselblad
  •  55 min
  •  7 ingr

Hallonparfait

av recept.nu
  •  9 ingr