”The Bear” Sandwich

”The Bear” Sandwich
Sebastian Gibrand - KK 2019
Sebastian Gibrand - KK 2019

”The Bear” Sandwich

15 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här mackan är något utöver det vanliga! Ryggbiff och pickles gör den här mackan riktigt matig och festlig.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg ryggbiff
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök (liten)
  • 500 g kalvbuljong
  • 1 msk oregano
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 krm sellerifrön
  • 2 krm paprikapulver
  • 4 bröd (sandwichbröd)
  • 300 g pickles
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Stek det sedan i matolja tills det får fin färg.
  2. Tillsätt vitlök samt lök och stek tills det fått färg.
  3. Tillsätt buljong, oregano, vitlökspulver, lökpulver, basilika, chiliflakes, sellerifrön och paprikapulver.
  4. Lägg köttbiten i en ugnssäker form och häll över buljongen med lök och kryddor.
  5. Täck formen med folie och baka i ugnen på 175 grader tills köttet har en innertemperatur på 52 grader eller ca 30-45 minuter.
  6. Ta ut formen och kyl köttet och buljong separat.
  7. När vätskan är kall så lägg tillbaka köttet och låt stå ett par timmar, men helst över natten i kylen.
  8. Lyft upp köttet och skiva det tunt.
  9. Ta bort fettet från buljongen och värm vätskan i en traktörpanna.
  10. Tillsätt köttet och sjud tills köttet är varmt.
  11. Snitta brödet och lägg i kött med lite av brässeringsvätskan.
  12. Toppa med pickles.