Thailändsk biffsallad med dressing

koket.se
Thailändsk biffsallad med dressing
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Thailändsk biffsallad med dressing

13 ingredienser

40 m

Yam Nua är en härlig biffsallad med smaker från det asiatiska köket. Perfekt att förgylla sommaren med!

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 320 g entrecôte, grillad och skuren i tunna skivor
  • 1 msk soja (ljus)
  • malen svartpeppar
  • 1 gurka, urkärnad och skivad
  • 100 g körsbärstomater, delade
  • 100 g mango, i kuber
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 20 g mynta, riven
  • 20 g färsk koriander, riven

Dressing

  • 1,5 msk fisksås
  • 1 msk palmsocker
  • 2 msk limejuice
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Marinera entrecôten i soja och svartpeppar i 15 minuter.
  2. Grilla köttet till önskad stekgrad. Låt vila i 10 minuter och skiva sedan upp tunt.
  3. Blanda ihop salladsdressingen.
  4. Blanda ihop salladen med entrecôten och dressingen.
  5. Servera!