Tempurafriterad zucchiniblomma

Tempurafriterad zucchiniblomma

Tempurafriterad zucchiniblomma

10 ingredienser

30 m

Inled sensommarmenyn med tempurafriterade zucchiniblommor med bottarga.

Ingredienser

portioner

Tempurasmet

  • 325 g vetemjöl
  • ca 1 krm salt
  • 75 g majsstärkelse
  • 750 g vatten, kallt

Zucchiniblommor

  • 0,5 l rapsolja (till friteringen)
  • 12 zucchiniblommor

Servering

  • bottarga
  • 1 citron
  • flingsalt
  • espelettepeppar

Gör så här

Tempurasmet

  1. Rör ihop alla ingredienserna till tempurasmeten i en bunke.

Zucchiniblommor

  1. Värm oljan till 180 grader i en stor gryta på spisen.
  2. Halvera zucchiniblommorna på längden och doppa halvorna i tempurasmeten så att de täcks helt.
  3. Lägg ner två zucchiniblommor åt gången i den heta oljan. Fritera tills de är gyllene och krispiga, ca 1-2 minuter.
  4. Ta under tiden fram en skärbräda och täck med hushållspapper.
  5. Lyft upp de friterade zucchiniblommorna med en hålslev (eller tång) och lägg dem på hushållspappret så att oljan kan rinna av. Låt svalna.

Servering

  1. Lägg upp zucchiniblommorna på ett fat och riv över bottarga och citronzest.
  2. Avsluta med flingsalt och espelettepeppar.